Transverse sections through the site of the planned canteen and recreation rooms including the planned buildings and showing the proposed re-profiling of the slope

Date:
1 Feb 1868
Location:
Dover Castle, Canteen And Recreation Rooms, Dover, Kent
Show all locations
Dover Castle, Regimental Institute, Dover, Kent
Reference:
MP/DOV0186
Type:
Measured Drawing
Request a copy
Not what you're looking for? Try a new search

Description

The sections are on the lettered lines shown in MP/DOV0144 and MP/DOV0146. There are six in total and the various buildings appear on five of them, the foundations and uses for the rooms are also shown. The plans show the present slope with grey shading and the proposed new topography with pink shading, indicating how the hillside will be cut back. The plan was signed by four officers between the 1st February 1868 and 14th March 1868. It is number twelve of the original job and is similar to MP/DOV0184.

Content

This is part of the Job: PF/DOV/004 Plans, sections and elevations of the Canteen and Recreation Rooms, Dover Castle; within the Volume: PF/DOV Dover Castle, Kent; within the Series: EHC01/022 English Heritage Plans and Measured Drawings; within the Collection: EHC01 English Heritage(EH):Archive

Rights

Copyright Crown copyright

People & Organisations

Creator of Archive: Royal Engineers

Keywords

Victorian Toilet, Victorian Recreational Hall, Victorian Storehouse, Victorian Canteen