The rear elevation of the planned canteen and recreation block with some measurements and later annotations

Date:
5 Oct 1867
Location:
Dover Castle, Canteen And Recreation Rooms, Dover, Kent
Show all locations
Dover Castle, Regimental Institute, Dover, Kent
Reference:
MP/DOV0154
Type:
Measured Drawing
Request a copy
Not what you're looking for? Try a new search

Description

The original plan is in pen and ink and includes some measurements of windows and other features. These have subsequently been added to and revised in pencil, although whether before or after construction is unclear. A scale is given below the plan but there is no scale bar. The position of the foundations and basements below ground level is indicated by dashed lines. The plan was signed by four officers between the 5th October 1867 and the 25th March 1868. To the right is a small stepped chart indicating the rooms in the building, although how this relates to the plan is unclear. This plan is number four in the original job.

Content

This is part of the Job: PF/DOV/004 Plans, sections and elevations of the Canteen and Recreation Rooms, Dover Castle; within the Volume: PF/DOV Dover Castle, Kent; within the Series: EHC01/022 English Heritage Plans and Measured Drawings; within the Collection: EHC01 English Heritage(EH):Archive

Rights

Copyright Crown copyright

People & Organisations

Creator of Archive: Royal Engineers

Keywords

Victorian Recreational Hall, Victorian Canteen