Copy of north and south end elevations of the planned canteen and recreation block with some measurements, watercolour shading and later annotations

Date:
14 Oct 1867
Location:
Dover Castle, Canteen And Recreation Rooms, Dover, Kent
Show all locations
Dover Castle, Regimental Institute, Dover, Kent
Reference:
MP/DOV0161
Type:
Measured Drawing
Request a copy
Not what you're looking for? Try a new search

Description

The original drawing has measurements for some features but not all. Later pencil annotations indicate levels and the position of detailed plans, there is also a pencil sketch of a drain pipe. The positions of foundations and the basement are indicated by dashed lines. The scale is written below, but there is no scale bar.

The plan was signed by three officers between 14th October 1867 and 14th March 1868. It is number five of the original job and is a finer lined and shaded version of MP/DOV0158.

Content

This is part of the Job: PF/DOV/004 Plans, sections and elevations of the Canteen and Recreation Rooms, Dover Castle; within the Volume: PF/DOV Dover Castle, Kent; within the Series: EHC01/022 English Heritage Plans and Measured Drawings; within the Collection: EHC01 English Heritage(EH):Archive

Rights

Copyright Crown copyright

People & Organisations

Creator of Archive: Royal Engineers

Keywords

Victorian Recreational Hall, Victorian Canteen