Hand-tinted, sectional elevations through the planned canteen and recreation block, on lines through the length and breadth of the building, with measurements and later annotations and a sketch of a window opening in section and elevation

Date:
26 Oct 1867
Location:
Dover Castle, Canteen And Recreation Rooms, Dover, Kent
Show all locations
Dover Castle, Regimental Institute, Dover, Kent
Reference:
MP/DOV0164
Type:
Measured Drawing
Request a copy
Not what you're looking for? Try a new search

Description

The original drawing has measurements for some features. Later pencil annotations include more measurements and some labels. A sketch of a window opening, with measurements has been added above one of the sections. The exact locations of these sections and the letters indicating their position are not clearly shown in any of the plans in the job, although certain of them include individual letters or section lines with different letters.

The plan was signed by three officers between 26th October 1867 and 14th March 1868. It is number six of the original job and is a finer lined and shaded copy of MP/DOV0161. Unlike other drawings in this set there is no modern copy of this plan.

Content

This is part of the Job: PF/DOV/004 Plans, sections and elevations of the Canteen and Recreation Rooms, Dover Castle; within the Volume: PF/DOV Dover Castle, Kent; within the Series: EHC01/022 English Heritage Plans and Measured Drawings; within the Collection: EHC01 English Heritage(EH):Archive

Rights

Copyright Crown copyright

People & Organisations

Creator of Archive: Royal Engineers

Keywords

Victorian Canteen, Victorian Recreational Hall