Hand-tinted sectional elevation through the breadth of the planned canteen and recreation block and a detailed sectional elevation, elevation and plan of the doorway to the canteen shop with measurements and annotations

Date:
10 Nov 1867
Location:
Dover Castle, Canteen And Recreation Rooms, Dover, Kent
Show all locations
Dover Castle, Regimental Institute, Dover, Kent
Reference:
MP/DOV0165
Type:
Measured Drawing
Request a copy
Not what you're looking for? Try a new search

Description

The sectional elevation is on the scale 8ft to 1" and includes measurements, there are also rough pencil sketches above the roof line. The exact locations of the section and the letters indicating its position are not clearly shown in any of the plans in the job, although certain of them include individual letters or section lines with different letters. The canteen doorway is shown in elevation and section and there is a plan of one of the door stops, all are at the scale of 1" to 1ft. There are some measurements and indications of materials to be used, but not comprehensively. The plan was signed by four officers between 10th November 1867 and 31st March 1868. It is number seven of the original job.

Content

This is part of the Job: PF/DOV/004 Plans, sections and elevations of the Canteen and Recreation Rooms, Dover Castle; within the Volume: PF/DOV Dover Castle, Kent; within the Series: EHC01/022 English Heritage Plans and Measured Drawings; within the Collection: EHC01 English Heritage(EH):Archive

Rights

Copyright Crown copyright

People & Organisations

Creator of Archive: Royal Engineers

Keywords

Door, Doorway, Victorian Recreational Hall, Victorian Canteen