Sections through parts of the planned canteen and recreation block's roof at eaves height, elevations of a pinnacle and coping, an isometric view of part of the eaves and a kneeler and front and side sketched views of a corbel

Date:
18 Nov 1867
Location:
Dover Castle, Canteen And Recreation Rooms, Dover, Kent
Show all locations
Dover Castle, Regimental Institute, Dover, Kent
Reference:
MP/DOV0169
Type:
Measured Drawing
Request a copy
Not what you're looking for? Try a new search

Description

Each of the drawings is labelled and they are all at 1" to 1ft except for the coping which is actual size. Most of the details are for the section of roof over the tap room. There are some measurements and annotations. Several of the plans are hand-tinted. The plan was signed by four officers between 18th November 1867 and 3rd April 1868. It is number eight of the original job.

Content

This is part of the Job: PF/DOV/004 Plans, sections and elevations of the Canteen and Recreation Rooms, Dover Castle; within the Volume: PF/DOV Dover Castle, Kent; within the Series: EHC01/022 English Heritage Plans and Measured Drawings; within the Collection: EHC01 English Heritage(EH):Archive

Rights

Copyright Crown copyright

People & Organisations

Creator of Archive: Royal Engineers

Keywords

Coping, Corbel, Eave, Gutter, Kneeler, Pinnacle, Roof, Victorian Canteen, Victorian Recreational Hall