Copy of an elevation showing the door to the general tap room and the surrounding stonework

Date:
18 Feb 1868
Location:
Dover Castle, Canteen And Recreation Rooms, Dover, Kent
Show all locations
Dover Castle, Regimental Institute, Dover, Kent
Reference:
MP/DOV0193
Type:
Measured Drawing

Image not available

Request a copy
Not what you're looking for? Try a new search

Description

The plan is in pen and ink and has been tinted and shaded using water colours. Under the plan is written the title and "Scale, 8 feet to an inch". This is clearly not the correct scale (it would mean the door was 40ft wide for example) and 1" to 1ft would be more likely given the size of the drawing, the scale used for other drawings in this job and the plans of the building. The plan was signed by three officers between the 18th February 1868 and the 14th March 1868 and is plan fourteen of the original job. The copying process means some of the grey shading on the original appears brown in the copy.

Content

This is part of the Job: PF/DOV/004 Plans, sections and elevations of the Canteen and Recreation Rooms, Dover Castle; within the Volume: PF/DOV Dover Castle, Kent; within the Series: EHC01/022 English Heritage Plans and Measured Drawings; within the Collection: EHC01 English Heritage(EH):Archive

Rights

Copyright Crown copyright

People & Organisations

Creator of Archive: Royal Engineers

Keywords

Door, Doorway, Stone Carving, Victorian Canteen, Victorian Recreational Hall