TERRACE WALLS IMMEDIATELY SOUTH-EAST OF WIDWORTHY COURT

Overview

Heritage Category: Listed Building

Grade: II

List Entry Number: 1104103

Date first listed: 08-Mar-1988

Statutory Address: TERRACE WALLS IMMEDIATELY SOUTH-EAST OF WIDWORTHY COURT

Map

Ordnance survey map of TERRACE WALLS IMMEDIATELY SOUTH-EAST OF WIDWORTHY COURT
© Crown Copyright and database right 2018. All rights reserved. Ordnance Survey Licence number 100024900.
© British Crown and SeaZone Solutions Limited 2018. All rights reserved. Licence number 102006.006.
Use of this data is subject to Terms and Conditions.

The above map is for quick reference purposes only and may not be to scale. For a copy of the full scale map, please see the attached PDF - 1104103 .pdf

The PDF will be generated from our live systems and may take a few minutes to download depending on how busy our servers are. We apologise for this delay.

This copy shows the entry on 15-Nov-2018 at 22:57:20.

Location

Statutory Address: TERRACE WALLS IMMEDIATELY SOUTH-EAST OF WIDWORTHY COURT

The building or site itself may lie within the boundary of more than one authority.

County: Devon

District: East Devon (District Authority)

Parish: Widworthy

National Grid Reference: SY 20647 99572

Summary

Legacy Record - This information may be included in the List Entry Details.

Reasons for Designation

Legacy Record - This information may be included in the List Entry Details.

History

Legacy Record - This information may be included in the List Entry Details.

Details

SY 29 NW WIDWORTHY

4/146 Terrace walls immediately south- - east of Widworthy Court GV II Terrace walls and parapet. 1830. Local stone rubble with granite ashlar detail and Bathstone ashlar parapet (parts rebuilt with concrete blocks). The rectangular terraced garden in front of Widworthy Court (q.v) is revetted with stone rubble with granite ashlar blocks standing proud with chamfered edges. The parapet is Bathstone ashlar with rounded coping. It is divided into bays by square section posts with pyramid caps. The original parapet bays contain rectangular panels defined by shallow channels. Most of the front end is an open balustrade, and each front corner is surmounted by a massive stone vase. On the north-east side there is a semi-circular projecting bay for a seat. On each corner large scroll-shaped finials (volutes reset from somewhere else) have been set on their sides.

Listing NGR: SY2064799572

Legacy

The contents of this record have been generated from a legacy data system.

Legacy System number: 88819

Legacy System: LBS

End of official listing